Back to top

Ökumenikus Karácsonyi Pásztorjáték

Idén is, már negyedik alkalommal a Medgyesi MADISZ a történelmi egyházakkal közösen megszervezte az Ökumenikus Pásztorjátékot, melyet Medgyesen a Római Katolikus Plébánián, az Unitárius templomban, a Református templomban illetve Erzsébetvároson az Örmény Katolikustemplomban adtak elő a gyermekek. 

A színdarab egy modern kislány meséje aki csak egy „hatalmas pénzköltési lehetőségnek” látta a Karácsonyt. Az angyalt, a pásztorokat követve megteszi ő is az utat Betlehemig, a Jézuskáig, majd megtanul újra boldog lenni, szeretni.

Példaértékű az, hogy általános iskolás diákok, felekezeti hovátartozástól függetlenül időt és energiát szakítottak arra, hogy Medgyes és környékének magyar lakosságát megajándékozzák az előadással. Hiszen az a fontos, hogy átérezzük a Karácsony igazi jelentését, az ajándékozáson túl és ezek a gyerekek a madiszosok koordinálásával lehetővé tették ezt. 

Köszönjük a Communitas Alapítványnak és az RMDSZ-nek a támogatást, mely nélkül nem sikerült volna összehozni a Pásztorjátékot.

Köszönjük a diákoknak a színvonalas színdarabot, mellyel  rámutattak a Karácsony igazi szellemére, a szeretet ünnep örömére és nem utolsó sorban az egyházaknak a közreműködést és a meleg fogadtatást!

 

Medgyesi MADISZ: