Back to top

Szeben megyei RMDSZ választmányi ülés

Február 18-án, csütörtök délután tartotta választmányi ülését az RMDSZ Szeben megyei szervezete a Millennium-Ház nagytermében. A választmányi tagok jelenlétében a válaszmány gyülés napirendi pontja az önkormányzati választások előkészítése volt.

A választmány ülését Orosz Csaba, a medgyesi RMDSZ elnök nyította meg, aki tájékoztatta a helyi szervezetek vezetőit a 2016-os helyhatósági választásokon alkalmazandó előválasztási szabályzatáról illetve a jelölési feltételekről.

A választmányi tagok és a helyi szervezetek illetve közösségek képviselői döntöttek arról, hogy a következő Szeben megyei településeken állítanak  önkormányzati képviselő jelölteket: Kiskapus, Vizakna, Szentágota, Bürkös, Erzsébetváros, Balázstelke, Küküllőalmás, Somogyom, Mihályfalva, Medgyes és Nagyszeben. Ezt követően határoztak további céljukról miszerint megyei tanács lista is indul.

Orosz Csaba, medgyesi RMDSZ elnök zárszó képpen kihangsólyózta, hogy “egy valós összefogásra van szükség a megyében, amit reálisnak is tartok, hisz másképp nem tudjuk képviselni közösségünket. Ennek érdekében mozgosítani kell az embereket, mert a magyar közösség sorsa függ ettöl.”

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: