Back to top

Szereti Ön Chopint? Zongora hangverseny

2015. december 12-én, 17:00 órától Medgyesen a Katolikus Plébánia Templomban az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége „Szereti Ön Chopint?” címmel zongora hangversenyt szervez. A komolyzenei darabokat Thurzó Zoltán zongoraművész előadásában hallhatja meg a medgyesi közösség. A Medgyesen tartandó előadás a program egy ujabb állomását képezi, ugyanis a zongora hangversen egy előadás sorozat mely Erdély több településén kerül bemutatásra. A „Szereti Ön Chopint?” zongora hangverseny állomásai: Brassó, Déva, Nagyenyed, Nagybánya, Beszterce, Temesvár, Arad és Medgyes.

A szervezők ezzel a programmal az Erdélyben élő magyar közösségek kulturális életét hivatottak gazdagítani, bővítve és kiteljesítve a létező szolgáltatás-, illetve rendezvénypalettát. A program  keretén belül komolyzenei darabokat, hangversenyeket és orgonára írt darabokat lesz lehetőségük az erdélyi magyar közösségeknek hallgatni Thurzó Zoltán zongoraművész repertoárjából. A projekt a magyar identitástudat erősítését, a szórvány magyarság megmaradását szolgálja. 

A projekt célja a magyar komolyzene és színpadi előadások promoválása és a kulturális események generálása mellett a szórványban élő magyar közösség támogatása és a magyar identitástudat erősítése.

Az előadásra szeretettel várunk minden komolyzene illetve és művészetek iránti érdeklődőt!

A rendezvényen a belépő díjtalan.

 

 

 

 

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: