Back to top

Ülésezett a Szeben megyei RMDSZ választmánya

December 16-án tartotta az RMDSZ Szeben megyei szervezetének választmánya évzáró gyűlését. A gyűlés kötetlen formában zajlott, a hangsúly az elért eredmények megbeszélésére és kiértékelésére, a folyamatban lévő projektek és tervek áttekintésére, a jövő évi tennivalók megvitatására került.

         Dr. Balázs Béla Attila, a megyei Szervezet elnöke így vélekedett: „Alappilléreink ugyanazok maradtak, mint most egy, tíz vagy akár 25 éve: templom és iskola. A Szövetség ezután is prioritásként fogja kezelni anyanyelvű  iskolarendszerünket. Ugyanakkor nem szabad elfelednünk, egy szövetség képviselői vagyunk, nem pedig egy politikai párté, így a politizálás mellé, amit felvállaltunk közösségünk érdekképviselete kapcsán, mindig mellé kell rendelnünk azt, amely meghatározza az RMDSZ-t, vagyis a közösségépítő szerepünket. Fő célunk iskoláink és egyházaink támogatása, viszont nem szabad elhanyagolnunk a kulturális, hagyományőrző rendezvényeinket sem”.  Ezután bemutatta az elkövetkezendő két év terveit, amelyekben közösségépítő és fejlesztő munka vár a Szövetség Szeben megyei szervezeteire. Tisztújítások elé nézünk, és fel kell készülnünk a 2016-os önkormányzati és parlamenti választásokra.

         Az ifjúságot képviselő választmányi tagok évi tevékenységüket és elért eredményeiket oklevéllel díjazták. A Szeben Megyei Ifjúsági és Sport Hatóság a Szeben Megyei Ifjúság Gáláján, 2014. december 10-én kitüntette a Medgyesi MADISZ-t az asszociativitás fejlesztéséről szóló kategóriában, amelyen a Kisebbségek Európája című projektjével vett részt.

A Szeben megyei Női Szervezet is bemutatta évi tevékenységét: beszéltek különböző rendezvényeikről, amelyekkel gazdagították és színesítették a hétköznapokat.

Mindenkinek áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: