Back to top

Úszótábor

2011 július 8-án kezdetét vette a Medgyesi MADISZ szervezésében az első MADISZ Úszótábor, az alábbiakban olvasható napokra lebontva, fényképekkel bemutatva, a mindennapi tevékenység.

 

 

Első nap:

Reggel 8 órakor indult a busz a 35 résztvevővel és 12 óra körül megérkeztek a "Szentegyháza Gyöngyéhez". Az elhelyezkedés után az ismerkedésre került sor, hiszen nem ismerték egymást a fiatalok, hárman Somogyomról és öt fiatal Sepsibükszádról (Kovászna megye). Az ismerkedés után a szervezők megbeszélték a résztvevőkkel a tábor szabályzatát, felsorolták a veszélyeket és azt is, hogy hogyan kell ezeket megelőzni. Ezekután a fiatalok türemetlenül várták azt a pillanatot amikor a medencébe mehetnek. Vacsora után kikapcsolodásra került sor, eljátszodtak egy-két csapat építő játékot.

Második nap:

Szombat reggel ébredés után az első 5 segéd előkészítette a reggelit majd 10 órától úszásra került sor 12 óráig. Ebéd után kis kikapcsolódásra, pihenésre került sor, ezekután a lányoknak esélyük adódott egy félórás Aerobic-ra. Este az "Adok neked egy kutyát" című játék után a "Paul" című film vetítésére került sor.

 

Harmadik nap:

Vasárnap ébredés után 10 órakor úszásra került sor. A harmadik nap több alkalommal is sor került az úszásra, de főleg az esti úszást kedvelték a fiatalok. Ebéd elött és után Sport Qwizz-re került sor ahol csapatokban felmérhették általános kulturájukat a sport világában. Délután pedig különféle labdajátékokon vehettek részt (foci, röplabda). Este villanyoltás előtt kis bulival és az "őrangyalos" játékkal zárult a nap.

 

 

Negyedik nap:

Hétfőn a reggelit úszás követte 9 órától, majd Aerobik a lányoknak és foci a fiuknak. Ebéd után pihenhettek a fiatalok, majd késő délutánig úszás töltötte be a délutáni programjukat. Az úszás után újból szabad programuk volt a diákoknak, utánna pedig vacsora következett. A napot csapatépítő és kommunikációs játékokkal zárult, amelyeket nagy örömmel és jókedvvel fogadtak résztvevők.

 

Ötödik nap:

Kedd reggel a reggelit követően a fiatalok kis szabadidőnek örvendhettek a borús időnek köszönhetően. 11 óra fele, amint a nap kisütött és az idő felmelegedett úszás következett. Az úszás után egy fél óra pihenést szórakoztató csapatépítő játékok követték, ebédig. A déli pihenés után újból szórakoztató játékok színezték programjúkat, majd ezt követően újból úszni mentek a fiatalok. Az estét játékok, karaoke és buli zárta.

 

Hatodik nap:

Szerdán kirándulásra került sor a Szeltersz-völgyében, ahol a résztvevők megcsodálhattak a tájat és szomjukat külömbözö borvízforrásokból olthatták. Az ebéd a kiránduláshoz illően szallonnasűtésből állt. Délután úszásra került sor, majd egy rövid előadásra, játék kiértékelőre és egy megérdemelt pihenésre került sor. Este a tábortűz mellett találkozott a népzene a rockkal és a könnyűzenével.

Hetedik nap:

Az Úszótábor utolsó napján csütörtökön, a résztvevők átismételték a tanultakat, és ebédig röplabdáztak. Ebéd után a záró akordok következtek, amikor akalom adodott a fiataloknak, hogy elmondják véleményüket a táborról, és egyben átvegyék a Medgyesi MADISZ Úszótábor Okleveleket a táborban való részvételért és az úszótehnikák elsajátításáért. Ugyanakkor búcsúzniuk kellett a háromszéki fiataloknak, hiszen még hosszu az út Sepsibükszádig. Új barátságok szövödtek a medgyesi és sepsibüszádi fiatalok között és némely szemében a búcsúzás miatt könny fakadt. A medgyesi fiatalok délutan négy órakor indultak haza, de útközben megálltak Homorodfürdön és 19 órakor a fiatalok találkozhattak a szülökkel akik várva várták  őket.

Meg szeretném köszönni ezuton a két úszó-oktatónak a támogatóknak és nem utolsó sorban a szervezőknek a közreműködést és a lelkes hozzáálást akik nélkül ezt a tábort nem tudtuk volna megvalósítani.

 

Balázs Botond,
Medgyesi MADISZ elnök
Medgyesi MADISZ: