Back to top

Véglegesítette az önkormányzati képviselőjelöltjeinek listáját a Szeben megyei RMDSZ

Véglegesítette az önkormányzati képviselőjelöltjeinek listáját a Szeben megyei RMDSZ

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

2024. április 11-én, csütörtökön tartotta meg a medgyesi Millennium-Házban jelölő küldöttgyűlését az RMDSZ Szeben megyei szervezete, amely keretében a Szeben megyei Állandó Tanács véglegesítette az RMDSZ helyi és megyei önkormányzati képviselőjelöltjeinek listáját. A gyűlésen részt vettek Orosz Csaba Szeben megyei elnök, Kémeri Attila ügyvezető elnök, Benedek Zakariás parlamenti képviselő, valamint a megyei állandó tanács tagjai.

A napirend első pontjaként Orosz Csaba rövid értékelőt tartott az európai parlamenti listára összegyűjtött aláírásokról. Szeben megye 3740 aláírással járult hozzá az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájához.

Ezt követően sor került a megyei és helyi listák rangsorolására és elfogadására. A 2024-es önkormányzati választásokon a Szeben megyei magyar közösséget 40 jelölt fogja képviselni a megyei listán. 7 településen állított az RMDSZ helyi listát, összesen 36 helyi jelölttel. Történelmi mérföldkőnek számít, hogy Kiskapus városában először indít polgármester-jelöltet az RMDSZ, Muzsnai Melinda személyében.

"A június 9-i választások új lehetőségeket nyitnak meg előttünk. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen elkötelezett és kompetens csapatot javasolhatunk Szeben megye tanácsába és a helyi önkormányzatokba. Különösen jelentőséggel bír számunkra az, hogy Kiskapuson Muzsnai Melinda polgármester-jelöltünk harcba száll a polgármesteri tisztségért. Meggyöződésünk, hogy ez a megmérettetés a kiskapusi polgárok javát fogja szolgálni, és tovább erősíti közösségünk kohézióját." - nyilatkozta Orosz Csaba, a Szeben megyei RMDSZ elnöke.

A küldöttgyűlés határozata szerint a következő rangsor alakult ki az önkormányzati képviselőjelöltek sorában: 

Medgyes: Orosz Csaba, Balázs Botond, Bordi Magdolna, Balog József, Korodi Ildikó, Kémeri Attila, Csifó Levente, Vajda Zoltán, Kopán Norbert, Beke Tibor, Varga István, Szőke Zoltán.

Kisakapus: Muzsnai Melinda, Székely István, Benkő Ferenc, Doroga Marius, Czika Mária, Rusu Barbara, Czika Etelka, Székely Albert Amburs, Székely Csaba Tibor.

Erzsébetváros: Dózsa Béla Levente, Jakab Ilona, Todea Emma, Székely Tamás-János.

Küküllőalmás: Gertner Tibor, Tokai József, Keszeg Ferenc, Ágoston Sándor, Kádár József

Balázstelke: Béni Dénes

Bürkös: Jezsenszki András

Vízakna: Ács Zoltán, Antal Loránt

A megyei tanács listáját Benedek Zakariás parlamenti képviselő vezeti, és Badi Blanka, Bandi Levente, Mitrita Sanja, Márton Zsombor, Bandi István nagyszebeni képviselőjelöltek egészítik ki.