Back to top

Vissza a ’90-es évekbe

Közel harminc Szeben megyei fiatal vett részt az április 18-án, Kolozsváron a Hello ’90 című eseményen, melynek az Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adott otthont. Az egynapos eseményre a Medgyesi MADISZ önkéntesei és küküllőalmási fiatalok látogattak el.

A Hello '90 főszervezője az RMDSZ főtitkársága volt, társszervezők: pedig a PONT, a MAKOSZ, a HÖK, az OMDSZ,a MIÉRT, a KIFOR, a KMDT, az Önkéntes Klub, és a KMDSZ voltak.  Délelőtt 11-től este 10-ig lehetett ellátogatni a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem épületébe, ahol a '90-es évek szellemében koncertekkel, kiállításokkal, játékokkal, vetítésekkel várták az érdeklődőket.

Több mint ezer ember akarta újra megtapasztalni a '90-es évek hangulatát, és akart visszautazni az időben, hogy találkozhasson rég elfeledett gyermekönmagával. Akik beléptek az épületbe, útleveleket kaptak, amelyek segítségével utazhattak az évek között. Kivétel nélkül mindenki arcáról mosoly sugárzott, és, habár a személy igazolványok alapján felnőttek voltak, gyermeki kíváncsisággal rohamozták meg a rég nem látott játékokat. A kiállításon mindenki megtalálta kedvencét, legyen az Game Boy, kazetta, kifestős könyv vagy a Moncsicsi maci.

Ezek után a Hello ’90 napot egy közös tánc nyitotta meg, a régi idők slágereivel fűszerezve. A szél és a hideg idő senki kedvét nem szegte, és a kinti programokon is rengeteg résztvevő volt, az egyetem parkolójában folyamatosan a '90-es évek slágerei szóltak, és senki nem lepődött meg azon, hogy felnőtt férfiak is önfeledten énekelik az Aqua együttes Barbie Girl című dal szövegét.

A medgyesi és küküllőalmási fiatalokat leginkább a régen elfeledett tárgyak látványa nyűgözte le a kiállítás megtekintése során. A későbbiekben egy rajzfilmet is megnéztek, ami felelevenítette a régi, gyerekkori emlékeket. 

Medgyesi MADISZ: