Back to top

XIII. Vándorcsizma Néptáncfesztivál

Június első szombatján kerül sor Medgyesen a Vándorcsizma Néptáncfesztiválra, amelyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. A fesztivál szervezői az RMDSZ Szeben megyei valamint medgyesi szervezete, a Gyöngyvirág Néptánccsoport, a Medgyesi MADISZ és az EMKE Szeben megyei szervezete. 

A június 6-ai fesztivál a néptánccsoportok felvonulásával kezdődik, a Millennium-Háztól a medgyesi polgármesteri hivatal előtti térig, ahol a polgármester köszöntőbeszéde után fellépnek a résztvevő néptánccsoportok. Ezután mindenkit várunk a Greweln-parkba, ahol a változatosabbnál-változatosabb műsorral várják az érdeklődőket.

            Idén több gulyásfőző fogja megmutatni tehetségét a fesztiválon, az odalátogatók pedig kóstolót kaphatnak majd a finom főztekből. Ha az olvasók között is van olyan, aki be szeretne nevezni a versenyre, megteheti ezt az irodánkban (I.C. Brătianu utca, 32. szám alatt, hétköznapokon 8 és 15 óra között).

A fesztiválon a Medgyesi MADISZ Nagy–Küküllő-sátra alatt az érdeklődők hozzáférhetnek a havilap azon számaihoz, amelyek valamilyen oknál fogva nem jutott el a postaládájukba. Ugyanitt jelezhetik észrevételeiket, megrendelhetik a továbbra is ingyenes Nagy–Küküllő újságot akár az ismerősök, barátok, szomszédok számára. Gulyásszelvényeket ugyanitt válthatnak ki azok, akik fogyasztani szeretnének a versenyzők finom főztjeiből.

A felállított jurtában óránként íjászati bemutatót nézhetnek, valamint a korbáccsal való csattintást is megtekinthetik az érdeklődők. A kicsiknek a Honfoglaló című játékot tanítják majd meg és játsszák el velük, továbbá idén is arcfestést és gyermekfoglalkozásokat biztosítanak a szervezők.

            Idén könyvvásár is lesz a fesztiválon, ezúttal a csikszeredai Boock Art kiadó látogat el Medgyesre.

 

XIII. Vándorcsizma Néptáncfesztivál

Program – 2015. június 6., szombat

 

12:45 – Néptánccsoportok felvonulása – Millennium-Háztól a medgyesi polgármesteri hivatalig

13:00 – Polgármester köszöntőbeszéde

13:30 – Magyar táncok a téren

15:00 – Ünnepi műsor a Greweln-parkban

18:00 – Táncház a Greweln-filagóriájában

 

Állandó programok a fesztivál alatt: íjászbemutatók, gyermekfoglalkozások, arcfestés, főzőverseny.

 

Szeretettel várunk mindenkit!

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: