Back to top

Hétfőn rajtol a Sapientia EMTE felvételi

Hétfőn rajtol a Sapientia EMTE felvételi

Idén is házhoz megy az egyetem – Hétfőn rajtol a Sapientia EMTE felvételi tájékoztató körútja

„Az egyetem házhoz jön” elnevezésű, 2020-as egyetemi felvételi tájékoztató körút során 50 települést keresnek fel, és közel 100 középiskolába látogatnak el a Sapientia EMTE hallgatói. A 2019. október 14-én induló és október 18-ig tartó karaván során a négy oktatási helyszínt – Kolozsvári Kar, Csíkszeredai Kar, Marosvásárhelyi Kar, Sepsiszentgyörgy Tanulmányi Központ – 29 önkéntes hallgató képviseli.

„Az egyetem házhoz jön” tájékoztató körút olyan találkozási alkalmakat teremt a középiskolai diákok számára, ahol közvetlenül a Sapientia EMTE hallgatóitól kaphatnak tájékoztatást az egyetem szakkínálatával és felvételi kritériumokkal kapcsolatos kérdéseikre. A találkozók során a csapatok hangsúlyozzák: a Sapientiára felvételt nyert hallgató amellett, hogy magyar nyelvű, minőségi és alkalmazható tudás birtokába jut, egy családias, barátságos és összetartó atmoszférájú diákközösség részese lehet. Ezt a közösséget a szintén magyar nyelvű, hallgatóközpontú adminisztráció is segíti abban, hogy optimális körülmények között koncentrálhasson a tanulmányaira és a szakmai előmenetelre.  

Csíkszereda és Kolozsvár vonzáskörzetében négy, míg Marosvásárhely környékén két csapat fog tevékenykedni. A csíkszeredai csapatok egy hét alatt fedik le Kézdivásárhely, Kovászna, Sepsiszentgyörgy, Maroshévíz, Gyergyóditró, Gyergyóalfalu, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Brassó, Négyfalú, Barót, Dánfalva, Csíkszentmárton, Gyimesfelsőlok, Székelykeresztúr, Zetelaka, Szentegyháza, Székelyudvarhely középiskoláit.

A vásárhelyi csapatok Nyárádszereda, Marosvásárhely, Segesvár, Medgyes, Beszterce, Marosludas, Szászrégen, Dicsőszentmárton, Korond, Szováta és Erdőszentgyörgy középiskolás végzőseit keresik fel. A kolozsvári csapatok csillagtúraszerűen járják az iskolákat, valamint egy négynapos túrán is részt vesznek, mely során Máramarossziget, Nagybánya, Déva, Szatmárnémeti, Temesvár, Szilágysomlyó, Zilah, Szatmárnémeti, Nagyszalonta, Nagyenyed, Arad, Torda, Nagykároly, Érmihályfalva, Székelyhíd, Nagyvárad, Dés, Margitta, Szamosújvár és Kolozsvár középiskoláiban népszerűsítik a Sapientia EMTE jövő évi felvételi kínálatát. A 2020/2021-es tanévben a meghirdetett helyek száma alapképzésen 1070, míg mesterképzésen 303.